Eiermuffins

  • 1 persoon
  • 30 min
  • waardering 8
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 455 kcal
  • 32 g eiwit
  • 13 g vet
  • 52 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • ½ sjalot, fijngesnipperd
  • een handvol tuinkruiden, fijngesneden
  • 25 g mager spek, in blokjes
  • 25 light kaas, geraspt
  • 2 sneetjes bruinbrood

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Klop het ei los met het eiwit. Kruid met peper en zout. Roer de sjalot, de kruiden, het spek en de kaas door de eieren.

Vul 4 muffinvormpjes met het mengsel en bak 20 minuten in de oven.

Rooster het brood en serveer het met de muffins.

Extra benodigd

Muffinvormpjes

Kookboek

Het recept 'Eiermuffins' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek

Stephanie Scheirlynck

Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Meer ei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!