Foe jong hay (groente-omelet met zoete tomatensaus)

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Lunchgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote prei, in dunne ringen
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 g doperwtjes, gekookt en warm
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 3 theelepels gula djawa (palmsuiker)

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei glazig. Schenk de eieren erbij en laat de omelet op zacht vuur stollen. Leg de omelet op een bord.

Roer een sausje van de ketchup en de palmsuiker. Schep het sausje over de omelet en strooi de erwtjes over de omelet en het sausje. Lekker bij de lunch!

Kookboek

Het recept 'Foe jong hay (groente-omelet met zoete tomatensaus)' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe kita

Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Omelet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!