Boekoe kita
De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. Toch ontwikkelt ook deze keuken zich met de tijd mee. De 90 authentieke recepten uit dit boek zijn vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren, bijvoorbeeld voor kemirinoten, tempeh of lombok. Maak kennis met deze, soms bekende, families en proef hun specialiteiten. Alle recepten zijn zonder uitzondering verrukkelijk en eenvoudig te maken, ook door minder ervaren koks.
AuteurMirjam van der Rijst & Harold Pereira
UitgeverijUitgeverij Terra
- Hardcover
- 320 pagina's
- ISBN 9789089892294
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Indonesische bruine bonensoep
Vegetarisch, 25 min 8,0
-
Nasi goerih (kruidige rijst met kip en kemirinoten)
Gevogelte, 50 min 8,0
-
Geroosterde saté van varkensvlees met pindasaus (saté babi)
Vlees, 25 min 7,0
-
Rendang van eieren
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Foe jong hay (groente-omelet met zoete tomatensaus)
Vegetarisch, 20 min 7,0
Alle Kookboeken over de Indonesische keuken
-
Vega Blauw
Joke Boon
'Vega Blauw' bevat 70 vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel. Joke Boon bewerkte de recepturen van de koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken... bekijk 'Vega Blauw'
-
Java
Maureen Tan
In 'Java' duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. 'Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familieherinneringen... bekijk 'Java'
-
Manis
Francis Kuijk
'Manis' verenigt is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis Kuijk je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek... bekijk 'Manis'
-
Toko Lo
Lola van Ruler
Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots - en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders - aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak... bekijk 'Toko Lo'
-
Boekoe Kita - midprice editie
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families... bekijk 'Boekoe Kita - midprice editie'
-
Bersama
Francis Kuijk
De ruim 90 Indische recepten in 'Bersama' zijn er vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe generatie of samen te bereiden in de keuken en zeker om samen op te eten; met familie en vrienden aan tafel of, soms, nonchalant op de bank... bekijk 'Bersama'
-
De bijbel van de Indonesische keuken
Maureen Tan
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in 'De bijbel van de Indonesische keuken' neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens... bekijk 'De bijbel van de Indonesische keuken'
-
Basisboek Indonesisch
Francis Kuijk
Met 'Basisboek Indonesisch' haal je 130 recepten met stap voor stap fotografie en uitleg in huis. Het zijn de gerechten waarmee Francis Kuijk is opgegroeid, en vele recepten zijn overgedragen van moeder op dochter. In dit boek staan recepten voor... bekijk 'Basisboek Indonesisch'
-
Blauw
Meta van den Boomen
Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten... bekijk 'Blauw'
-
Boekoe Bagoes
Mirjam van der Rijst
Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van generatie op generatie overgedragen... bekijk 'Boekoe Bagoes'