Bleekselderij recepten

Bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij smaakt heerlijk met appel (bijvoorbeeld in een waldorfsalade), citroen, peer, room, kaas (blauwschimmel, ricotta, roomkaas, gruyère), mayonaise, azijn, tomaat, ansjovis, rozijnen, amandelen, walnoten, pijnboompitten, bieslook, peterselie, tijm, witte wijn, tonijn uit blik, vis, cornedbeef, kip en lamsvlees.

Bleekselderij salade met ham en mandarijntjes

Maak 4 stengels bleekselderij schoon en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snijd de stengels in flinterdunne stukjes. Snijd 150 g ham in kleine blokjes. Giet 1 blikje mandarijnpartjes af. Hak 50 g walnoten grof. Roer in een kom 3 eetlepels kerriesaus en 2 eetlepels zure room door elkaar en schep de bleekselderij, ham, mandarijntjes en walnoten erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vervoer de salade in een afgesloten kom. ¹)

[ Bron: 'Van de groenteman' | redactie ¹) ]

[ Beeld: Tim UR | Shutterstock.com ]