Gestoofde bleekselderij

  • 4 personen
  • 100 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 wortel, in stukken
  • 1 ui, in stukken
  • 30 g boter
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 2 struiken bleekselderij (ca. 1 kg)

Bereiden

Bak voor de saus de stukken wortel en ui goudbruin in een pan met de boter. Strooi er bloem over. Verhit dit al roerend. Voeg er de tomatenpuree en het bouillonblokje dat is opgelost in 750 ml heet water, aan toe. Blijf roeren tot het kookt. Laat de saus ca. 45 minuten zonder deksel op heel laag vuur koken, zodat de hoeveelheid halveert.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de selderijstengels 10 minuten in de pan met kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken. Snijd in de lengte door.

Doe de selderij in de pan waarin de saus suddert. Breng op smaak met weinig zout en peper. Dek de pan af en laat 45 minuten zachtjes koken.

Tips

Dit recept wordt in het bijzonder aanbevolen bij gebraden kalfsvlees of bij een stuk rosbief, eventueel met krullen Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Gestoofde bleekselderij' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine cuisine, 350 klassiekers uit de Franse Keuken

Françoise Bernard

Meer dan 350 oerfranse, overheerlijke recepten werden gebundeld in dit compacte kookboek van de grande dame... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Bleekselderij recept tips

Reacties op dit recept

  • RiekMoet je de selderij eerst schillen?

    reageren

  • AdriaanIk had de groenten van iemand gekregen. Dus moest ik er iets mee doen. Bleekselderij en wortels. Die kooktijden vind ik aan de zeer lange kant. Omdat me dat helemaal niet uitkomt. Het staat nu allemaal bij me op het vuur. Maar ik ga er niet zo lang over doen... hopend op een goed resultaat.

    • LoesHet is mij ook te lang. Heb het allemaal opstaan. Hoe was jou resultaat?

    reageren

  • Irene VanKook het en maak er soep van samen met andere groenten. Simpel.

    reageren