'Bloemkool-couscous' met kipfilet

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8,2
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 grote bloemkool (of 2 kleinere)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • (kokos)olie of ghee, om in te bakken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel rode currypasta
  • 2 theelepels tamari
  • 2 eieren
  • grote hand babyspinazie
  • handje amandelen, geroosterd
  • wat feta (optioneel)

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en schep ze om met een theelepel kerriepoeder en wat zwarte peper en zout. Snijd de stronk van de bloemkool en doe de roosjes in de keukenmachine. Maal ze 30 seconden of zodra alles tot fijne korrels gemalen is. Maal niet al te lang, want het moet luchtig blijven en geen pap worden. Snijd de ui, knoflook, paprika en paddenstoelen klein.

Verhit een wokpan met wat olie en voeg de uien en na een minuut ook de knoflook toe. Doe daarna de kipfilet erbij en een minuutje later ook de paprika en de paddenstoelen samen met de gember, currypasta en tamari. Schep alles goed om en bak tot de kipfilet gaar is.

Schep dan de gemalen bloemkool erbij en laat een paar minuten meebakken. Maak een 'gat' in het midden van de bloemkoolcouscous en breek er 2 eieren in. Roer de eieren vervolgens door het bloemkoolmengsel totdat ze gestold zijn. Schep er als laatste de spinazie door. Bestrooi met amandelen en kruimel er eventueel nog wat feta overheen en klaar is Kees!

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Je proeft couscous, maar je eet bloemkool? Door groenten in plaats van een graansoort te kiezen houd je het gerecht licht, maar het geeft je wel dezelfde boost. Geheim van dit recept: als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan, is het nóg lekkerder.' - Rens Kroes

Kookboek

Het recept ''Bloemkool-couscous' met kipfilet' is afkomstig uit het kookboek...

On the go

Rens Kroes

Na 'Powerfood' en 'Powerfood - Van Friesland naar New York' komt Rens Kroes nu met 'On the go', een kookpocket met 49 heerlijke meeneemgerechten... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Natasja Dit is echt super lekker, zelfs mijn dochter wil dit eten. Ik hou wel de champignons apart en bak die lekker krokant. Voor mij hoeft er dan geen kip in.

    reageren