Gado gado met tofu

Gado gado met tofu
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 8 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Indonesisch

Ingrediënten

  • 320 g fijngesneden Chinese kool
  • 8 kleine aardappelen (320 g)
  • 2 bijgesneden maïskolven (500 g), in stukken
  • 200 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 grote wortel (180 g), in plakjes
  • 2 komkommertjes (260 g), diagonaal in plakjes
  • 1 kleine ananas (800 g), in stukjes
  • 160 g taugé
  • 150 g gebakken tofu, in blokjes
  • 4 hardgekookte eieren, gehalveerd
  • voor de pindasaus
  • 375 g pindakaas met stukjes noot
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels suiker
  • 125 ml kokosmelk

Bereiden

Kook of stoom de kool, aardappels, maïs, boontjes en wortel afzonderlijk beetgaar of gebruik hiervoor de magnetron. Snijd de aardappels in stukken.

Roer voor de pindasaus in een steelpan pindakaas, bouillon, sojasaus, citroensap, sambal, knoflook en suiker door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus al roerend 1 minuut koken en een beetje indikken. Roer de kokosmelk door de saus en breng weer aan de kook. Doe de saus in een kom.

Rangschik de gare groenten, de komkommer, ananas, taugé, tofu en eieren op een grote schaal. Geef de pindasaus er apart bij. Serveer met gekookte rijst.

Tip

Voor dit recept wordt voorverpakte gebakken tofu uit de supermarkt gebruikt, maar u kunt natuurlijk ook zelf stevige blokjes tofu lichtbruin bakken in een laagje plantaardige olie. Laat de blokjes goed uitlekken op een laag keukenpapier.

Kookboek

Het recept 'Gado gado met tofu' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Indonesisch van diverse auteurs

Indonesisch

Haal het exotische Indonesië uw keuken binnen met deze tongstrelende verzameling recepten. Geniet van zalige saté, nasi goreng of gado gado, of laat u verleiden door... lees verder

© De Lantaarn

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken