Champignons gevuld met serranoham en pistachenoten

  • 18 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 18 kastanjechampignons
  • 125 g zachte boter
  • 12 sjalotjes, fijngehakt
  • 50 g serranoham, in stukjes gesneden
  • 50 g gepelde pistachenoten

Bereiden

Verhit de oven tot 200 °C (gasovenstand 6-7). Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.

Veeg de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet met water), verwijder de steel en gooi die weg.

Mix de boter, de sjalotten, de serranoham en de pistachenootjes in een keukenmachine tot je een vrij gladde pasta hebt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Vul de hoeden van de champignons met dit mengsel. Zet de champignons op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Serveer ze heet.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Champignons gevuld met serranoham en pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas, 80 recepten stap voor stap

Valérie berry

Tover in een handomdraai een keur aan tapas op je bord. Van klassiekers als albóndigas (gehaktballetjes), tortillas, patatas bravas, sardinas en escabeche tot... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Gevulde champignons recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!