Gevulde champignons met roomkaasvulling

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hapje
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 grote champignons
  • 1 blokje Carré frais (Franse roomkaas) of 50 g Monchou
  • 1 ei
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 20 verse oreganoblaadjes

Bereiden

Veeg de champignons schoon. Verwijder de steeltjes.

Meng de roomkaas, het ei, de Parmezaanse kaas en de oreganoblaadjes tot een gladde massa. Vul de champignonhoeden ermee.

Bak de gevulde champignons 15 minuten in een op 210 °C voorverwarmde oven. Serveer ze warm.

Variatietip

Je kunt ook een rauwe versie van deze champignons maken. Veeg de paddenstoelen schoon, verwijder de steeltjes en vul de hoeden met roomkaas waar je zout en peper en fijngeknipte kruiden door hebt geroerd, zoals bieslook, peterselie, koriander of dragon.

Kookboek

Het recept 'Gevulde champignons met roomkaasvulling' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood

diverse auteurs

In dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Gevulde champignons recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!