Gevulde kastanjechampignons met knoflook-kruidenolie

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6-8 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 250 g grote kastanjechampignons
  • 100 g geitenkaas
  • 250 g kerstomaatjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Knijp in een kommetje de knoflook uit in de olie en voeg de Provençaalse kruiden toe. Borstel de champignons schoon en draai het steeltje eruit.

Doe in ieder champignonhoedje een stukje kaas en een kerstomaatje. Giet er wat knoflook-kruidenolie overheen en zet de champignons in de oven voor 15-20 minuten.

Kookboek

Het recept 'Gevulde kastanjechampignons met knoflook-kruidenolie' is afkomstig uit het kookboek...

De gezonde Bourgondiër

Jacinta Bokma

De tafel van Jacinta is altijd rijk gevuld en Bourgondisch. Hier komen gezinnen en generaties, vrienden en geliefden bij elkaar, want eten is liefde en samen genieten. Het klassieke 'Bourgondische' beeld is grote lappen vlees, schalen vis... lees verder

© Nieuw Amsterdam. Beeld: Harold Pereira

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gevulde champignons recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!