Fingerfood

Bij een glas wijn voor het eten, een borrel of een ander aperitief horen natuurlijk lekkere hapjes. In dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het klein: met alle recepten in dit boek zul je je gasten aangenaam verrassen. Kies uit verrukkelijke sardinebonbons, kerstomaatjes met een romige vulling, klassiekers als hummus of tapenade, en allerlei geraffineerde recepten zoals geitenkaasballetjes in een kruidig pindajasje of truffeleieren. Warm of koud, snel of uitgebreid: het staat allemaal in dit boek.

Auteurdiverse auteurs

UitgeverijUitgeverij Terra

  • Paperback
  • 160 pagina's
  • ISBN 9789089893017

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Uitgeverij Terra

  • De meisjes van de moestuin

    Amber Carchedi & Reny Muller

    Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van 'De Meisjes van de Moestuin' - Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker... bekijk 'De meisjes van de moestuin'

  • Boekoe Kita - midprice editie

    Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

    90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families... bekijk 'Boekoe Kita - midprice editie'

  • Veganista

    Luna Trapani

    Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu... bekijk 'Veganista'

  • Extra Vierge

    Sandra Alvarez

    In 'Extra Vierge' deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de verrassende, toegankelijke en gezonde recepten zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten... bekijk 'Extra Vierge'

  • Vis

    Gaël Orieux

    'Vis' is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90 recepten zijn opgedeeld... bekijk 'Vis'

  • Joie de Vivre

    Sacha de Boer & Babs Assink

    Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits tien topchefs om op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo... bekijk 'Joie de Vivre'

  • Wild

    Bruno Doucet

    Van het bereiden van bouillons tot consommés, van terrines en pasteien tot de grote Franse culinaire klassiekers: Doucet laat in 'Wild' zien dat jagen, koken en respect voor de natuur perfect samengaan en zelfs bij elkaar horen... bekijk 'Wild'

  • Proef de zee

    Anne Fleur Sanders

    In 'Proef de zee' zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum... bekijk 'Proef de zee'

  • Gegrild & geroosterd

    Marjolijn Rosendaal & Anya van de Wetering

    Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado... bekijk 'Gegrild & geroosterd'

  • Blauw

    Meta van den Boomen

    Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten... bekijk 'Blauw'