Gevulde paprika op Piemontese wijze

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 8 teentjes knoflook, gepeld
  • 16 ansjovisfilets uit blik
  • 24 kerstomaatjes
  • 60 ml olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • paar takjes basilicum, om te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4.

Halveer de paprika en verwijder de zaadjes - maar laat zo mogelijk de steel zitten - en leg ze op een bakblik.

Snijd de knoflook en ansjovisfilets in plakjes en vul hiermee de halve paprika's. Leg de tomaten erbovenop. Prik de tomaten in met een vork. Bestrooi met zout en peper.

Sprenkel olijfolie en balsamicoazijn over de paprika's en bak 45 minuten in de oven of tot ze helemaal zacht zijn en enigszins verkleurd. Serveer warm of op kamertemperatuur, gegarneerd met takjes basilicum.

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika op Piemontese wijze' is afkomstig uit het kookboek...

Groenten, 80 recepten stap voor stap

Molly Brown

Van gewone pieper tot vergeten groenten: niets is lekkerder en populairder dan variëren met groenten. 'Groenten, 80 recepten stap voor stap' leert je de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!