Gevulde zoete paprika's met kipgehakt en verse guacamole

  • 2 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika's
  • olijfolie
  • 250 g kipgehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels haver fraîche
  • handje peterselie
  • chilivlokjes
  • handje jalapeño-plakjes uit pot
  • voor de guacamole
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel limoensap
  • chilivlokjes
  • 100 g cherrytomaatjes
  • ¼ rode ui

Bereiden

Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Verhit wat olijfolie in een grillpan en gril de paprika's met een snuf zout. Je kunt de paprika's ook in de oven grillen.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en bak het kipgehakt met de paprikapoeder, cayennepeper en wat zout en peper goudbruin.

Schep voor de guacamole het vruchtvlees van de avocado in een kom en prak het fijn met het limoensap, een snuf zout en peper en eventueel wat chilivlokjes om hem wat spice te geven.

Snijd de tomaatjes in partjes en snipper de rode ui. Schep de tomaat en de ui door de guacamole.

Verdeel de haver fraîche over de binnenkant van de paprika's en verdeel daarover het gehakt en de guacamole. Hak de peterselieblaadjes grof.

Garneer met de peterselie, wat chilivlokjes en de plakjes jalapeño.

Tip

Meer honger? Serveer dan met zoete aardappelfrietjes, gouden combi!

Kookboek

Het recept 'Gevulde zoete paprika's met kipgehakt en verse guacamole' is afkomstig uit het kookboek...

Simpel & Puur

Sanne van Lierop

'Simpel & Puur' staat vol met meer dan 70 even simpele, kleurrijke als lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco's met... lees verder

© Spectrum. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!