Peultjes met garnalen en cashewnoten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 g panklare peultjes
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels gezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 400 g gekookte, gepelde grote garnalen
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiden

Kook de peultjes 1 minuut in ruim kokend water met zout. Laat ze in een vergiet onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.

Rooster de sesamzaadjes en cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.

Verhit de beide oliesoorten in een wok of hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de peultjes, noten, garnalen en sojasaus toe en roerbak het geheel 3 minuten.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over de borden. Lekker met kleine, warme pitabroodjes en een groene salade.

Kookboek

Het recept 'Peultjes met garnalen en cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Snel

diverse auteurs

Heb je een keer weinig tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Dit handige kookboek geeft recepten die in 5, 10 of 15 minuten te bereiden... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Peultjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!