Pompoen met savooiekool uit de wok

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 400 g fruitig pompoenvruchtvlees, in staafjes
  • 5-6 bladen savooiekool, in reepjes
  • 400 g rapen, in staafjes
  • 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • wat citroensap
  • 1 snuf kaneelpoeder
  • 1 snuf gemberpoeder
  • 1 handjevol geroosterde pinda's of gare kikkererwten

Bereiden

Roerbak de ui, knoflook, peper, pompoen, kool en raap enkele minuten op hoog vuur in de olijfolie in een wok of wijde braadpan.

Voeg de groentebouillon en sojasaus toe en laat alles een paar minuten sudderen.

Breng op smaak met citroensap, kaneel, gember en zeezout. Strooi er pinda's of kikkererwten over. Serveer met rijst, vlees of vis.

Kookboek

Het recept 'Pompoen met savooiekool uit de wok' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden pompoenen boek

Erica Bänziger

De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Pompoen recept tips

Reacties op dit recept

  • moniqueTop recept, erg verrassend de combi van traditionele smaken in een modern jasje.

    reageren

  • doretheWow lekker hoor, heb de raap veranderd in aardappels, had ik toevallig in huis.

    reageren