Prei en papillote
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 preien, de witte en lichtgroene delen, goed gewassen
- zeezoutvlokken
- extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
- 2 eetlepels harissa
- fijngesneden bieslook, voor erbij
Bereiden
Verwarm de heteluchtoven voor tot 160 °C. Knip vier vierkante vellen bakpapier van 40 cm.
Leg op ieder vel bakpapier een stronk prei. Bestrooi de prei royaal met zeezoutvlokken en besprenkel met een flinke plens extra vierge olijfolie. Verpak de prei in het papier door de uiteinden van het papier op te rollen en om te vouwen. Leg de pakketjes in een grote ovenschaal of braadslede en bak de stronken prei 1 uur, of tot ze zacht zijn.
Maak een lange snede in het bakpapier en de prei. Schep in iedere pakketje 2 theelepels harissa en wat fijngesneden bieslook. Serveer de prei warm en geniet van je weekend.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Daar waar sommige uien verstopt zitten onder de grond, prijkt de prei boven de aarde uit - alsof hij hiermee wil laten zien dat hij zelfverzekerd genoeg is om het allemaal zelf te regelen. In dit recept maken we gebruik van de Franse en papillote-kooktechniek om de prei te bereiden. We maken de prei af met harissa, omdat alles beter smaakt met een beetje harissa. De prei weet bovendien dat hij zich geen betere rechterhand kan wensen.
Kookboek
Het recept 'Prei en papillote' is afkomstig uit het kookboek...
Midden-Oosterse salades
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
Mooie seizoensgebonden Midden-Oosterse salades op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om te delen. Maak kennis met de originele combinaties van de Joods-Irakese Shuki Rosenboim en geniet van prachtige bijgerechten zoals... lees verder
© Good Cook