Gebakken prei met feta en hazelnoten

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 dikke preistengels
  • 200 g feta
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 5O g bladpeterselie

Bereiden

Snijd de onderste 15 cm van de prei, maar laat de wortels eraan. Verwijder de buitenste drie bladeren. Was de prei en de wortel grondig. Snijd de preistukken overlangs in tweeën (de wortel houdt de bladeren bij elkaar).

Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, leg de preistukken met de open kant naar beneden en bak ze licht bruin. Draai ze voorzichtig om en giet er water bij zodat de prei 1 cm onder water staat. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de prei in ca. 15 minuten gaar.

Verbrokkel intussen de feta en hak de peterselie en de noten grof, voeg alles samen en meng met een scheut olijfolie. Haal de prei uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze met de opengesneden kant naar boven. Lepel het feta-notenmengsel eroverheen.

Preibladeren verwijderen

De buitenste bladeren, zeker van winterprei, zijn hard en taai, ook na het koken. Daarom verwijder je die het best. Bij jonge prei in het voorjaar, volstaat het om enkel de lelijke bladeren te verwijderen.

Kookboek

Het recept 'Gebakken prei met feta en hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Puur Pascale

Pascale Naessens

'Puur Pascale', is het nieuwe boek van Pascale Naessens in een groter en luxueuzer formaat. Pascale verwerkt pure en natuurlijke producten tot meer dan 75... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Prei recept tips

Reacties op dit recept

  • ElkeVandaag gemaakt en gegeten na een bord dikke linzensoep. Moet eerlijk zeggen, mijn partner trok eerst zijn neus op want hij had zin in frieten maar hij was aangenaam verrast en we hebben de hele avond geen honger meer gevoeld! Een aanrader dus.

    reageren

  • AllishaVandaag gemaakt en het werd door iedereen erg lekker gevonden! Weer eens wat anders dan de standaard preischotel die regelmatug bij ons op tafel staat!

    reageren

  • BertEcht heerlijk en zo voedzaam!

    reageren