Zoetzure prei met ricotta

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,2
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 8 jonge preien
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 175 g ricotta, verkruimeld

Bereiden

Giet de wittewijnazijn in een grote pan (waarin de preien heel kunnen liggen) en voeg de suiker en 450 ml water toe. Breng het aan de kook en voeg de preien toe. Breng dit weer aan de kook. Draai het vuur laag, dek de pan toe en kook de preien in ca. 8 minuten gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken; gooi de vloeistof weg.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de preien met een scherp mes in de lengte in tweeën en leg ze in een vierkante ovenschaal van 24 x 24 cm. Strooi de chilivlokken en ricotta erover. Zet ze 3-5 minuten onder de grill tot de ricotta goudbruin is en borrelt.

Laat het gerecht 2 minuten rusten voordat je het opdient.

Tip

Voor niet-vegetariërs is dit een prima gerecht bij geglaceerde ham, want de smaak gaat daarmee zeer goed samen.

Kookboek

Het recept 'Zoetzure prei met ricotta' is afkomstig uit het kookboek...

Neem 5 ingrediënten

James Tanner

Het idee achter dit boek is even briljant als simpel: maak met slechts 5 ingrediënten de lekkerste gerechten. Zolang de ingrediënten en de combinaties goed zijn, is... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Prei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!