Savooiekool met karwijzaad van Ainsley Harriott

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,3
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 mespunt karwijzaad
  • 1 savooiekool, schoongemaakt, kern verwijderd en in reepjes

Bereiden

Smelt de helft van de boter in een grote zware pan met deksel. Roerbak hierin 30 seconden het karwijzaad tot het lekker begint te ruiken. Voeg 2 eetlepels water toe en breng het op hoog vuur aan de kook.

Voeg zodra het water kookt de kool in een keer toe, met een mespunt zout. Dek de pan af, schud even goed en smoor de kool 1½ minuut op hoog vuur. Schud nog een keer en smoor de kool nog eens 1½ minuut. Haal de pan van het vuur. Breng de kool op smaak met peper, schep hem in een warme schaal, leg de rest van de boter erop en serveer meteen.

Tip

'Ben je niet zo'n koolliefhebber? Des te meer reden om dit recept te proberen. Geloof me, je zult aangenaam verrast zijn. Alle koolsoorten zijn overigens geschikt. In een vurige bui? Voeg dan wat chilivlokken toe aan het karwijzaad in de pan. Je bent in 5 minuten klaar, dus begin pas vlak voor het serveren met de voorbereidingen.' - Ainsley Harriott

Kookboek

Het recept 'Savooiekool met karwijzaad van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...

Snel & simpel

Ainsley Harriott

Eindelijk weer een nieuw boek van de bekende tv-kok, presentator en culinair bestsellerauteur Ainsley Harriott. Geschreven in de bekende en geliefde 'Ainsley-traditie'... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Savooiekool recept tips

Reacties op dit recept

  • WillEcht verrassend lekker! Niet suf gaar gekookt maar bijzonder smaakvol. Ga dit zeker vaker maken

    reageren