Stamppot sla met spekjes
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen, in stukken
- 250 g mager rookspek, in dobbelsteentjes
- 600 g sla
- 500 ml melk
- 25 g boter
- 1 mespunt nootmuskaat
Bereiden
Breng de aardappelen in een pan met een bodempje water aan de kook en kook ze in 20 minuten met het deksel op de pan gaar. Bak intussen de dobbelsteentjes spek langzaam uit in de koekenpan.
Verwijder de lelijke bladeren van de sla, was de groente goed, dep de bladeren droog en snijd ze fijn.
Breng de melk aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter, ½ theelepel zout, de nootmuskaat en de gekookte melk tot een smeuïge puree. Roer er dan de sla door en warm het gerecht nog even op (niet te lang, want dan wordt de sla half gaar en dat is niet lekker).
Schep de stamppot in een schaal en schenk ten slotte het spekvet met de spekjes erover.
Het recept 'Stamppot sla met spekjes' is afkomstig uit het kookboek Stamppot van diverse auteurs. © De Lantaarn