![](/i/recepten/kookboeken/2013/koken-golven/gebakken-tomaten-parmezaanse-kaas-500.jpg)
Gebakken tomaten met Parmezaanse kaas
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 middelgrote tomaten (600 g), gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde majoraan
- 2 volle eetlepels Parmezaanse kaas (20 g), grof geraspt
- 4 plakken boerenbrood
Bereiden
Meng de tomaten en de plakjes knoflook met 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout, peper en majoraan.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de tomaten 5 minuten hierin.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer met het boerenbrood.
Kookboek
Het recept 'Gebakken tomaten met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2013/cover-koken-golven-kl.jpg)
Koken op de golven
Claudia Seifert
'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder
© Uitgeverij Becht