Gevulde tomaten recepten

Zie ook

Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Maak een mengsel van gelijke hoeveelheden pilavrijst en geschilferde tonijn. Voeg per 4 eetlepels van dit mengsel 1 afgestreken eetlepel mayonaise toe en meng het met wat gehakte fines herbes en een beetje zeer klein gesneden vruchtvlees van citroen. Vul de tomaten en leg op elke tomaat 1 zwarte olijf. Zet ze tot het opdienen in de koelkast en garneer ze vlak voor het opdienen met kleine toefjes peterselie. ¹)

Gevulde tomaten met basilicum

Kruis 4 vleestomaten in maar snijd ze niet helemaal door. Vul de inkepingen met 2 takjes basilicum en bestrooi met zout en peper. Meng 180 ml olijfolie en een handje basilicum in een pan op laag vuur en warm 5 minuten door tot de olijfolie net warm is. Zet 15 minuten weg, zeef en bewaar de geurige olie. Draai een handvol geblancheerde basilicum en 1½ eetlepel extra olijfolie in een blender tot pasta. Roer deze pasta door de basilicumolie. Sprenkel over de tomaten.

Gevulde tomaten met tonijn

Snijd van 10 kleine tomaatjes een kapje af. Hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkanten met zout en peper en laat ze omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Laat 1 blikje tonijn (uitlekgewicht ca. 200 g) in een zeef uitlekken. Snijd ½ eetlepel kappertjes, 1 eetlepel zilveruitjes en 1 eetlepel zoutzure paprika fijn en schep ze door 2 eetlepels kerriesaus. Schep ook de tonijn en 1 theelepel basilicum door de kerriesaus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dep de tomaatjes droog met keukenpapier en vul ze met het tonijnmengsel. Garneer met toefjes peterselie en de kapjes. Zet de tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | redactie ]

[ Beeld: Tatiana Vorona | Shutterstock.com ]