Tuinbonen met ham en munt van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 à 1½ kg tuinbonen in de peul
  • 1 of 2 plakken rauwe ham
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • verse munt

Bereiden

Dop de tuinboontjes.

Snijd de ham aan grotere of kleinere flinters en bak die even in wat olijfolie.

Plet de teentjes knoflook en voeg die samen met de tuinbonen toe. Laat alles vijf minuten bakken en schenk er dan een half glas water bij. Voeg zout en peper toe en laat het gerecht in 10 minuten gaar koken.

Voeg voor het serveren veel fijngesneden muntblaadjes toe.

Tip

'Als je pan het toelaat om te veel te maken: de tuinbonen zijn koud ook erg lekker. Laat ze goed uitlekken, doe er nog wat reepjes ham bij, ook weer verse munt, plus een straaltje olijfolie en een paar druppels citroen.' - Onno Kleyn

Opmerking

De bereidingstijd is exclusief het doppen van de tuinbonen.

Kookboek

Het recept 'Tuinbonen met ham en munt van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Frankrijk

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Franse en Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Tuinbonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!