Gevulde uien

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 1 kleine zoete aardappel, in stukjes van 1 cm
  • 400 g witte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 teentje knoflook, met wat zout tot een pasta gestampt
  • snufje chilivlokken
  • 125 g gekookte verse spinazie (of ontdooide diepvriesspinazie), gehakt
  • 2 eetlepe1s Griekse yoghurt, 0% vet
  • 1 thee1epel dijonmosterd
  • ¼ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels broodkruim van brood met zaden en pitten

Bereiden

Schil de uien zonder de binnenste lagen te beschadigen en snijd kruisjes in de onderkanten. Kook ze met de zoete aardappel 6 minuten in kokend water. Giet af en zet de aardappel weg.

Snijd een derde deel van de bovenkant van de uien zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Schep met de vingers of een theelepel het binnenste uit de uien, maar laat de twee buitenste lagen intact. Snipper een derde deel van de uitgeschepte ui en doe dit in een kom met de zoete aardappel. Gooi wat overblijft van de uitgeschepte ui weg. Voeg de helft van de bonen, chilivlokken, spinazie en de knoflook toe. Meng alles goed.

Prak de resterende bonen met de yoghurt, mosterd, nootmuskaat en ¼ theelepel zout. Meng dit met het aardappel-spinaziemengsel en schep de uitgeholde uien zo vol dat er een kopje op ontstaat. (Het recept kan tot zover vooruit worden gemaakt.)

Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 4. Zet de uien op een licht ingevette bakplaat, bestrooi met broodkruim en bak 25 minuten.

Kookboek

Het recept 'Gevulde uien' is afkomstig uit het kookboek...

Het diabetes kookboek

Antony Worrall Thompson

Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat met 200 wereldse... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Uien recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!