Gebakken rode uien met tijm en knoflook uit de oven

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 middelgrote rode uien, gepeld
  • 6 teentjes knoflook, in zeer dunne plakjes
  • bosje verse tijm
  • 180 g boter, op kamertemperatuur

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de onderkant van de uien af, zodat ze rechtop blijven staan. Snijd met een mes de bovenkant van de uien kruiselings diep in; kijk uit dat je ze niet per ongeluk helemaal doorsnijdt. Zet de uien naast elkaar in een ovenschaal. Stop een paar plakjes knoflook en wat tijmblaadjes in de inkepingen.

Meng de boter met de rest van de knoflook en tijm en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de uien. Druk de boter goed in elke ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de uien 40 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Gebakken rode uien met tijm en knoflook uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Herfst in Piemonte

Manuela Darling-Gansser

Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Uien recept tips

Reacties op dit recept

  • NoushkaNooit gedacht dat zo'n simpel recept met zulke eenvoudige ingrediënten zo ontzettend lekker zou kunnen zijn. Veel te lekker ook om het alleen in de herfst te eten, zoals de titel van het kookboek suggereert...

    reageren