Gegratineerde venkel

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,2
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine venkelknollen, met groen en stelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Snijd het groen van de venkel en verwijder de buitenste rokken die te hard zijn om te gebruiken. Hak het groen grof. Snijd de venkel in de lengte door en snijd iedere helft in zessen (of in vieren bij kleine knollen). Snijd de voet niet van de knol zodat de delen niet uit elkaar kunnen vallen! Kook de venkel 12-15 minuten in gezouten water tot hij zacht is, giet af en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4.

Leg de venkel in een grote ovenschaal bekleed met bakpapier. Roer de knoflook door de olie en sprenkel dit over de venkel. Strooi het venkelgroen en de Parmezaanse kaas over het gerecht en zet het ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de venkel goudbruin is.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Gegratineerde venkel' is afkomstig uit het kookboek...

Rosa's Italiaanse keuken

Rosa Mitchell

'Rosa's Italiaanse keuken' biedt recepten om alles zelf en vers te maken: van gemarineerde olijven tot salami, van ingemaakte artisjokken tot goedgevulde soepen... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Venkel recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaHeerlijk bijgerechtje, stuk zalm onder de gril en klaar is kees!

    reageren

  • ToosPrecies zoals ik het ook eet. Heerlijk met zalm.

    reageren