Venkel in de oven met trostomaatjes en tijm

  • 2 personen
  • 50 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • olijfolie
  • 15 kleine trostomaatjes
  • tijm (gedroogde en verse)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de venkelknollen schoon. Snijd bovenaan het groen eraf (dat verbrandt in de oven), maar houd het opzij voor de afwerking. Snijd ½ cm van de onderkant. Haal het buitenste blad eraf als het beschadigd of vuil is.

Snijd de knollen in dikke plakken van ongeveer 1 cm. De steelaanzet mag je eraan laten, dat houdt de bladeren samen. Wrijf ze goed in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Kruid met zout en peper. Zet de schaal 40 minuten in de oven.

Halveer de tomaatjes, leg ze dicht bij elkaar op een bord met de gesneden kant naar boven. Kruid met flink wat gedroogde tijm en een beetje zout en peper. Giet er nu in een dunne straal olijfolie over. Let erop dat ook de tijm onder de olie zit. De laatste 15 minuten van de gaartijd leg je de tomaatjes tussen de venkel.

Werk af met verse tijm en wat plukjes van het groen van de venkel. Lekker bij vis.

Kookboek

Het recept 'Venkel in de oven met trostomaatjes en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Puur genieten

Pascale Naessens

Na het succes van de boeken 'Mijn pure keuken 1' en 'Mijn pure keuken 2' grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, maar vooral ook... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Venkel recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaEn dit recept ga ik vanavond uitproberen, het water liep me in de mond bij het lezen ervan.

    reageren

  • daveLekker, en dit alles groeit in m'n tuintje, dus ga dit zo eens maken, vers... Dank.

    reageren

  • BenOok lekker met een beetje geraspte kaas (oud) er overheen, samen met de tomaatjes.

    reageren

  • lindaDit venkel recept is goddelijk lekker en dat met zo weinig ingrediënten, een klein wondertje. Ik heb het voor het eerst bij vrienden gegeten en maak het sindsdien bijna elke maand wel een keertje zelf klaar.

    reageren

  • olgaIk heb het gemaakt en is zo lekker. Komt vast en zeker vaker op tafel.

    reageren

  • AlyAlles groeit in mijn tuin. Ik heb er Cevapcici bolletjes en Parmigiano kaas aan toe gevoegd. Heerlijk!

    reageren

  • InekeHeerlijk, en het ziet er geweldig uit.

    reageren

  • LienIk heb het gegeten met gestoomde zoete aardappel en wat witte bonen erover gesprenkeld. Heerlijk!

    • Anja KeulstraMag ik vragen hoe je de zoete aardappel zo lekker hebt gekregen? Ik heb al zo veel verschillende manieren geprobeerd, maar vindt niet echt een lekker recept. Alvast heel bedankt voor uw reactie. Groetjes Anja Keulstra

    reageren

  • olgaHeb het nu al een paar keer gemaakt en vind het heerlijk.

    reageren

  • RenéeIk maak dit recept regelmatig. Mijn man en ik vinden het heel lekker. Vooral met een stukje verse kabeljauwhaas dat ik er zo'n 15 a 20 minuutjes voor de groenten klaar zijn ( vlak voor de tomaatjes) bovenop leg. Heerlijke combinatie.

    reageren