Gebakken venkel met een laagje kruim

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • 2 sneetjes (oud) zuurdesembrood zonder korst, verkruimeld
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra om te besprenkelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Snijd de venkel in de lengte in vieren, bewaar enkele venkeltoppen voor de garnering. Stoom of kook de venkelparten in een pan met water en zout in 10 minuten bijna beetgaar. Laat ze uitlekken.

Meng in een kom het zuurdesembroodkruim, de knoflook, peterselie en de olijfolie.

Leg de uitgelekte venkelparten in een ovenschaal. Strooi het broodkruim erover, sprenkel er nog een beetje olijfolie over en maal er zout en peper over.

Bak de venkel 25-30 minuten in de oven tot het kruim goudbruin is en er heerlijke geuren uit je oven komen. Garneer met de venkeltoppen.

Kookboek

Het recept 'Gebakken venkel met een laagje kruim' is afkomstig uit het kookboek...

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek

Amber Albarda

In dit kookboek geeft Amber Albarda talloze essentiële gezondheidstips en trakteert ze je uiteraard op verrassend lekkere recepten. Aan de hand van bijna 70... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Venkel recept tips

Reacties op dit recept

  • geertZeer eenvoudig klaar te maken. Super aromatisch. Past bij andere gerechtjes als bijgerecht maar ook heerlijk apart.

    reageren