Witlof in ham met knolselderijpuree

  • 2 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g knolselderij
  • boter
  • 3 dikke stronkjes witlof
  • 6 plakjes rauwe ham (bv serranoham of prosciutto)
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 1 dikke bundel krulpeterselie

Bereiden

Schil de knolselderij en snijd hem in dikke stukken. Stoof ze in wat boter met een scheutje water (dat stooft gemakkelijker) en kruid met peper en zout. Pureer de gare knolselderij met een stamper.

Halveer de stronkjes witlof en draai er een plakje ham rond. Doe wat boter in een pan en leg de witlofstronkjes met de ham erin. Stoof ze een 20-tal minuten onder deksel op een middelmatig vuur.

Mix intussen de hazelnoten en de peterselie. Smelt wat boter in een pan en stoof de hazelnoten en de peterselie erin.

Lepel de knolselderijpuree op een groot bord en schik er de witlofstronkjes en de hazelnotensaus bij. Zet op tafel en laat iedereen zich bedienen.

Opmerking

'Ik houd van witlof en wou mijn man eens verrassen met klassieke smaken, maar toch net iets anders. De gebakken ham voegt veel smaak toe en heeft een aangename structuur, zeker in combinatie met het botersausje van noten en peterselie.' - Pascale Naessens

Kookboek

Het recept 'Witlof in ham met knolselderijpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Puur Pascale 2

Pascale Naessens

Na het gigantische succes van 'Puur Pascale' pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten. Haar invalshoek... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • SjertyWas heel apart! Lekker! Wel veel boter nodig; heb witlof in margarine en ghee gestoofd. Heb coburgerham gebruikt. Ga volgende keer eens gekookte ham proberen. Hazelnoten in blender eerst fijn gemalen. Beetje water bij boter gedaan, koekte namelijk te snel vast.

    reageren