Hongaarse zuurkool

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kg (biologische) zuurkool uit het vat
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 lepel verse tijmblaadjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 125 ml zure room

Bereiden

Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken en druk al het vocht eruit.

Fruit de uien met de knoflook zachtjes in wat olijfolie glazig. Voeg de zuurkool toe, maak de slierten met twee vorken los en meng ze met de ui.

Strooi er het paprikapoeder over met de karwijzaadjes, de tijmblaadjes en wat versgemalen zwarte peper.

Bak de zuurkool al omscheppend 1-2 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en de zure room bij. De zuurkool moet echt in het vocht liggen.

Zet de deksel schuin op de pan en laat de zuurkool zeker 30 minuten, maar liever nog iets langer, lekker pruttelen. Zo kan de kool het vocht opnemen en wordt de zuurkool lekker smeuïg.

Deze Hongaarse zuurkool smaakt heerlijk met hele kip uit de oven en smeuïge puree van zoete aardappel.

Variatietip

Voeg met de uien en knoflook een halve in reepjes gesneden rode paprika toe.

Bron

Het recept 'Hongaarse zuurkool' wordt je aangeboden door okoko recepten.

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • HannyLijkt me heerlijk, maar persoonlijk zou ik eerst eens beginnen met een kwart eetlepel chilipoeder.

    reageren

  • ilonaDeze Hongaarse snapt niet dat dit recept Hongaarse zuurkool heet, Hongaarse zuurkool is namelijk wat anders.....

    reageren

  • yvonneDit recept heet waarschijnlijk hongaarse zuurkool, omdat er zure room in gaat! Ilona, kun jij hier een echt hongaars zuurkool recept plaatsen svp?

    reageren

  • Joska@Yvonne en Ilona: we hebben het recept dat afkomstig was uit een kookboek inmiddels vervangen door een recept voor Hongaarse zuurkool dat ook onze toets der kritiek kan doorstaan...

    reageren