Zuurkool met spekjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,2
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 115 kcal
  • 8 g eiwit
  • 9 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt

Bereiden

Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Schep de spekjes op een bordje.

Schep de zuurkool met karwijzaad door het spekvet en smoor de zuurkool in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Strooi de spekjes en het bieslook erover.

Bron

Het recept 'Zuurkool met spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Dani Vincek | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (30 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • peter.Waarom staat de hoeveelheid aardappel voor bij de zuurkool er niet bij?

    reageren

  • HuubDit recept is veel te zout. Misschien is het beter om eerst de zuurkool in water te ontzouten of even op te koken. Nu krijgt dit recept van mij geen voldoende.

    • JohanEr zit helemaal geen zout in het recept anders... Degene die het recept heeft geschreven kan er ook niks aan doen dat je zuurkool met te veel zout hebt gekocht Huub!

    • JanIk had het niet beter kunnen verwoorden Johan!

    reageren

  • ManonZuurkool met spekjes, lang niet gehad, maar wat was het weer heerlijk! Ik zeg: laat het maar een tijdje flink vriezen, dan kan ik het gemis een beetje inhalen ;)

    reageren

  • harryDe spekjes eerst even in kokend water scheelt heel veel zout!

    reageren

  • avaHeel erg lekker! top! Vooral de zuurkool is erg lekker!

    reageren