Abrikozenchutney

  • 1 kg chutney
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 150 ml ciderazijn
  • 200 g rietsuiker
  • 4 jonge uien, in vieren gesneden
  • 800 g gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 theelepels tandooripoeder

Bereiden

Schil de sinaasappels dun af, waarbij je het sap opvangt in een kom. Snijd de partjes los en doe ze in het opgevangen sap. Voeg de ciderazijn, rietsuiker, stukjes ui, gedroogde abrikozen en de specerijen toe.

Doe het mengsel in een pan met dikke bodem en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 40 minuten sudderen.

Doe de hete chutney over in 3 potten en sluit die meteen af.

Kookboek

Het recept 'Abrikozenchutney' is afkomstig uit het kookboek...

Jams & chutneys

Valérie LHomme

Zelfgemaakte jam... lekkerder is er niet! En je hoeft er geen dagen voor in de keuken te staan. Neem een kilo vruchten in het seizoen, volg de recepten in dit boek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chutney recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!