Framboos-rabarber compote met esdoornsiroop

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg rabarber
  • 150 g rietsuiker
  • 3 eetlepels esdoornsiroop
  • 250 g verse frambozen of frambozen uit de diepvries

Bereiden

Spoel de stelen rabarber onder de koude kraan. Trek zo nodig taaie draden van grote stelen en gooi ze weg. Snijd de stelen in kleine stukjes.

Doe de stukjes rabarber, suiker, esdoornsiroop en 3 eetlepels water in een pan. Laat onder regelmatig roeren 10 minuten koken op hoog vuur. Voeg zodra de rabarber zacht begint te worden de frambozen toe (bewaar een paar frambozen voor het garneren). Laat alles nog ca. 5 minuten koken.

Laat afkoelen en draai tot een puree.

Serveer heel koud. Garneer met een paar verse frambozen.

Kookboek

Het recept 'Framboos-rabarber compote met esdoornsiroop' is afkomstig uit het kookboek...

Compote, genieten van vruchtenmoes

Ilona Chovancova

Dit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Compote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!