Appelcompote uit de oven

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 kg appels
  • 30 g suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Schil de appels, snijd ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd de helften in kwarten of dikke plakken. Doe ze samen met de suiker en 100 ml water in een ovenschaal.

Zet ze ca. 40 minuten in de oven en controleer af en toe of de onderkant niet verbrandt. Prak de appels daarna met een vork of blender.

Deze compote uit de oven is droger en heeft een meer 'geroosterde' en gekaramelliseerde smaak dan een gewone compote.

Kookboek

Het recept 'Appelcompote uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Een appel per dag

Keda Black

De 70 recepten in 'Een appel per dag' laten zien hoe fantastisch en veelzijdig het gebruik van de appel in de keuken kan zijn. Naast het bakken van appeltaarten... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Compote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!