Compote recepten
-
tip
Kruidige rabarbercompote
Vegetarisch, 25 min 8,3
-
tip
Appelcompote uit de oven
Vegetarisch, 50 min 7,7
-
Appel-wortel compote met kaneel en acaciahoning
Vegetarisch, 40 min 8,0
-
Compote van geroosterde kweeperen
Vegetarisch, 110 min 7,5
-
Compote van kruidige kweepeer
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Framboos-rabarber compote met esdoornsiroop
Vegetarisch, 25 min 7,7
-
Nectarine compote met gember en kardemom
Vegetarisch, 15 min 7,5
-
Pompoen compote met zoethout en anijszaad
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Vuurdoorncompote
Vegetarisch, 40 min 8,5
Zie ook
Compote
Gerecht van verse of gedroogde vruchten die in hun geheel of in stukken in een lichte suikerstroop worden gekookt. Verse vruchten worden op een laag vuur gepocheerd in suikerstroop of op hoog vuur snel stuk gekookt. Een compote kan ook verschillende soorten vruchten bevatten. Gewoonlijk wordt een compote opgediend als nagerecht in een compoteschaal of in eenpersoons compoteschaaltjes, bijvoorbeeld lauw of gekoeld met slagroom of bestrooid met wat kaneel of vanillesuiker en met droge biscuitjes. Compotes van verse vruchten kunnen ook deel uitmaken van bewerkelijke gerechten, zoals ijscoupes, bavarois, flappen, taarten en charlottes. Gedroogde vruchten moeten vooraf korter of langer weken in koud of lauw water waaraan eventueel een alcoholische drank is toegevoegd (rum, kirsch, armagnac) of thee.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Christian Jung | Shutterstock.com ]