Kruidige rabarbercompote

  • 1 pot compote
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg jonge rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels venkelzaadjes
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel rietsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de rabarber in stukjes. Jonge rabarber hoef je niet te schillen. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.

Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal met het vanillestokje, het vanillemerg, de venkelzaadjes, de kardemom, de kaneel en de rietsuiker. Laat 20 minuten roosteren in de oven.

Steriliseer een mooie glazen pot.

Leg een natte theedoek op het aanrecht en zet de pot erop. Giet de compote in de pot en sluit af. Laat afkoelen.

Kookboek

Het recept 'Kruidige rabarbercompote' is afkomstig uit het kookboek...

Brunch!

Els Debremaeker & Iris Debremaeker

Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Compote recept tips

Reacties op dit recept

  • LeonieEen over-heerlijk recept, ook deze van de coq au vin klassiek.

    reageren