Fazant met paddenstoelen

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 fazant, leeggehaald en geplukt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 100 g gekookte ham, in blokjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 4 blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g kleine champignons
  • 200 g cantharellen
  • 1 heel teentje knoflook
  • 200 g groene olijven, ontpit

Bereiden

Bestrooi de buikholte van de fazant met zout en peper en bind hem met keukengaren op. Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een pan, leg er de fazant in en bak hem aan alle kanten bruin; keer hem vaak. Haal hem eruit.

Doe de ui, sjalot, wortel, ham en kruiden in de pan, bestrooi alles met zout en peper en giet er de bouillon bij. Sluit de pan en laat alles zo'n 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Leg de fazant er weer in, leg het deksel op de pan en houd de fazant nog 40 minuten op het vuur.

Smelt de rest van de boter in een andere pan, doe er de paddenstoelen en knoflook bij en bak ze ongeveer 10 minuten; roer af en toe. Haal de paddestoelen eruit, doe de olijven erin en bak ze 5 minuten.

Schep de olijven en paddenstoelen bij de fazant en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Leg de fazant met de groenten op een warme schaal en gooi de rozemarijn, laurier en knoflook weg.

Extra benodigd

Keukengaren

Kookboek

Het recept 'Fazant met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel

diverse auteurs

Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Fazant recept tips

Reacties op dit recept

  • fransMooi en heerlijk recept. Overigens wel met name geschikt voor jongere fazanten gezien de kooktijd. Verder zou ik persoonlijk de wortel niet bij de fazant opdienen, die heeft zijn werk gedaan en is in mijn smaak te gaar om lekker te zijn. Is wel lastig als ie klein gesneden is natuurlijk. Dus dan zijn grote stukken makkelijker.

    reageren