Kipburger teriyaki

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • voor de kip teriyaki
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin (bij Aziatische winkels)
  • 1 theelepel honing
  • bloem
  • 4 kippendijfilets
  • 1 eetlepel olie
  • voor de koolsalade
  • ¼ rodekool, in heel smalle reepjes
  • 1/8 rode ui, in heel smalle reepjes
  • ½ wortel, geschrapt
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel mayonaise
  • voor de garnering
  • 4 hamburgerbroodjes, opengesneden
  • een paar blaadjes ijsbergsla
  • 4 volle theelepel mayonaise
  • ½ rode ui, in dunne, uit elkaar gehaalde ringen
  • 3 theelepels ketchup

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de kip teriyaki. Meng de sojasaus, mirin en honing in een kommetje. Bebloem de kippendijfilets licht. Verhit de olie in een koekenpan, bak de kip 3 minuten per kant en schenk de saus erover. Breng aan de kook om de saus te laten indikken. Schep alles om, zodat de kip goed met de saus wordt bedekt.

Meng de rodekool, de rode ui, de wortel en 1 eetlepel zout met de rest van de ingrediënten voor de koolsalade.

Leg de broodjes kort in de oven. Beleg de broodjes in deze volgorde: eerst een slablaadje, dan de mayonaise, kip, koolsalade, ui en ketchup.

Kookboek

Het recept 'Kipburger teriyaki' is afkomstig uit het kookboek...

Recepten uit Tokyo

Maori Murota

Tokyo, de mystieke Japanse hoofdstad, kent een schat aan fantastische eettentjes, sushibars en streetfood. De in Japan geboren en getogen Maori Murota... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Kipburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!