Provençaalse kippenbouten uit de oven

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 16 kleine aardappelen
  • 1 kg kippenbouten
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 2 rode paprika's, in stukken
  • 2 groene paprika's, in stukken
  • 1 aubergine (eventueel), in schijven
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil. Snijd ze in dikke plakken. Kruid de kippenbouten met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Schik de groenten en de kippenbouten in een ovenschotel, voeg de tijm en rozemarijn toe en overgiet met de olijfolie. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Voeg de aardappelen toe en draai de kippenbouten om. Zet de ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Provençaalse kippenbouten uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetkoken

Marleen van Gaver

Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Kippenbouten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!