Kip met satésaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 1 wortel, in kleine stukjes gesneden
  • 100 g sperziebonen, in stukjes van 2 cm gesneden
  • 1 eetlepel Thaise vissaus (nam pla)
  • 1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels pinda's, grof gehakt
  • 1 grote rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 3 eetlepels verse korianderblaadjes, grof gehakt, voor erbij

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de currypasta en pindakaas 5 minuten op matig vuur.

Voeg de stukjes kip toe en bak ze al omscheppend 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Giet de kokosmelk erbij en voeg de groenten, vissaus en suiker toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes koken.

Strooi er vlak voor het serveren de pinda's, rode peper en korianderblaadjes over.

Tip

Satésaus is heel populair in Thailand. Je kunt de kip door garnalen vervangen om er een andere overheerlijke versie van te maken.

Kookboek

Het recept 'Kip met satésaus' is afkomstig uit het kookboek...

Indiase & Thaise curry's

Jody Vassallo

De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de twee landen die beschouwd worden als de bakermat van de curry, India en Thailand, en zijn bovendien allemaal erg... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Kipsaté recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!