Thaise kip met groene kool

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 185 kcal
  • 5 g eiwit
  • 11 g vet
  • 16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels milde currypasta of 1 eetlepel kerriepoeder
  • 300 g kipfilet, in dunne plakjes
  • ½ groene kool (ca. 500 g), in reepjes van 2 cm breed
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 1 stukje verse gemberwortel van 2 cm, in plakjes
  • 1 stukje citroenschil van 3 cm
  • ½ kippenbouillontablet
  • 400 ml kokosmelk (blik)

Bereiden

Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit de currypasta even aan. Schep de plakjes kip erdoor en roerbak ze in enkele minuten op hoog vuur bruin. Schep de kool met de bosui, de peperreepjes, de gember en het stukje citroenschil erdoor. Roerbak alles ca. 2 minuten.

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de kokosmelk en 100 ml water toe. Laat het gerecht nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Lekker met pandanrijst.

Bron

Het recept 'Thaise kip met groene kool' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Orlio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Thaise kip recept tips

Reacties op dit recept

  • WoutkoPrima recept. Ik vond het wel erg pittig. Misschien ligt dat aan de gebruikte (Thaise gele curry)pasta. Aan de rijst voegde ik een beetje komijn toe; erg lekker.

    reageren