Thaise kip en broccoli van Annabel Langbein

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 theelepel Thaise groene currypasta
  • 2 teentjes knoflook, heel klein gesneden
  • 2 theelepels verse gember, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 300 g kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 350 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 g Chinese kool, in dunne repen
  • 1 blikje kokosmelk van 165 ml
  • 4 theelepels vissaus
  • 4 eetlepels korianderblaadjes, gehakt (of in de zomer basilicum)

Bereiden

Meng de currypasta met knoflook, gember en limoenrasp en meng dat door de kip.

Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de kip op hoog vuur lichtbruin.

Voeg de broccoli toe met de Chinese kool, kokosmelk en vissaus. Leg een deksel op de pan en verwarm alles 5 minuten of tot de broccoli beetgaar is en de kip door en door gaar.

Strooi er voor het opdienen de koriander of het basilicum over.

Variatietip

Roerbakgerechten als deze lenen zich tot eindeloze interpretaties. Gebruik ander vlees of andere groenten en pas de smaakmakers aan - denk aan kaffirlimoenblaadjes, citroengras en kerriepoeder in plaats van currypasta.

Kookboek

Het recept 'Thaise kip en broccoli van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Fresh

Annabel Langbein

Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in 'Fresh' per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (33 stemmen)

Thaise kip recept tips

Reacties op dit recept

  • LouiseHet bekende "engeltje" komt hier van pas, heerlijk recept!

    reageren

  • joeHet is een goed recept, maar als je van pittig eten houdt raden wij aan om er ipv een (1) theelepel thaise currypasta er twee of drie theelepels in te doen.

    reageren

  • hennieLekker snel en smaakvol gerecht; de hoeveelheid curry die je toevoegt is afhankelijk van het soort curry en wat je lekker vindt; ik had nog een restje (1 eetlepel) milde curry staan en dat bleek precies goed; met weinig beginnen en al kokende even proeven en eventueel meer toevoegen. Geserveerd met eiermie.

    reageren

  • JoanIk vond het een flauwe en weeïge smaak hebben. Niet voor herhaling vatbaar.

    reageren

  • SuzanneIk vond het heerlijk! Een beetje spelen met de curry pasta en dan lekker! Het is een blijvertje.

    reageren

  • LucasEen heerlijk gerecht met natuurlijk meer curry pasta dan aangegeven. Ik heb er zelf ook nog een pepertje aan toegevoegd. Wat een vondst om Chinese kool en broccoli samen te gebruiken. Overigens iets waterig, dus op het laatst ook wat maizena toegevoegd.

    reageren

  • PaulHeerlijk recept! Rood pepertje erdoorheen voor een kleuraccent. Het teveel aan saus benutte ik om de rijst net gaar te laten wellen. Ga ik zeker vaker klaar maken!

    reageren

  • MarjanHeerlijk gerecht, had ik al een tijdje in m’n kookboek staan. Wat meer currypasta toegevoegd en ook meer vissaus. Ik kan me indenken dat op het laatst een handvol gezouten cashewnoten (voor iets meer “bite”) ook lekker kan zijn.

    reageren