Chocoladetruffels recepten

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Hak 300 g pure chocolade fijn en doe de stukjes in een kom. Breng 100 ml room en 1 koffielepel vloeibaar vanille-extract aan de kook, schenk dit daarna bij de gehakte chocolade en klop voorzichtig tot het mengsel smeuïg is. Zet 30 minuten in de koelkast tot de ganache is opgestijfd. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm kleine bolletjes van de ganache met een lepel en leg de bolletjes op de bakplaat. Zet de bakplaat 20 minuten in de koelkast. Vul een diep bord met ongezoet cacaopoeder. Trek plastic handschoenen aan en rol de bolletjes mooi rond. Rol deze vervolgens in de cacao met behulp van een vork waarbij ze gelijkmatig worden omhuld. Schud de bolletjes in een fijnmazige zeef om het teveel aan cacao te verwijderen; leg ze daarna in papieren vormpjes. Bewaar de chocoladetruffels in een luchtdichte trommel op een koele plaats.

[ Beeld: Anna Kurzaeva | Shutterstock.com ]