Groen sapje met boerenkool, appel en venkel

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Drank
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g boerenkool, zonder stengels
  • 2 kleine appels, klokhuis eruit (ca. 200 g)
  • ½ kleine venkelknol, buitenste laag en onderkant eraf (ca. 60 g)
  • ½ kleine citroen, gepeld, pitten eruit (ca. 30 g)
  • 1 stukje gember, geschild (ca. 15 g)

Bereiden

Was alle ingrediënten en snijd ze in grove stukken. Duw ze een voor een door de vulopening van de sapmachine, waarbij je de vezelrijke ingrediënten (boerenkool, gember) afwisselt met de sappige (citroen). Gebruik de harde ingrediënten (appels, venkel) om alles erdoor te duwen. Proef en pas de smaak aan als dat nodig is.

Roer goed door, schenk in een middelgroot glas en dien koud op. Of bewaar in een goed afsluitbare middelgrote glazen pot of fles om mee te nemen voor onderweg.

Extra benodigd

Sapmachine

Kookboek

Het recept 'Groen sapje met boerenkool, appel en venkel' is afkomstig uit het kookboek...

The Green Kitchen Smoothies

David Frenkiel & Luise Vindahl

In 'The Green Kitchen Smoothies' delen David en Luise hun favoriete smoothierecepten, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie of een sinaas... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Dranken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!