Lijnzaadcrackers met roquefort, walnoten en honing

  • 4 personen
  • 120 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Scandinavisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g lijnzaad
  • 50 g sesamzaad
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g zonnebloempitten
  • 1 handvol walnoten
  • 3 eetlepels honing
  • 200 g roquefort of een andere rauwmelkse blauwe kaas

Bereiden

Meng de zaden en pitten, schenk 350 ml water erop en laat ze 4 uur staan op een koele plek. Roer elk uur.

Verwarm de oven voor op 125 °C.

Leg de zaden en pitten in een dunne laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met 1 eetlepel zout.

Zet de bakplaat 1 uur in de oven. Laat de ovendeur op een kier staan of open de ovendeur elke 10 minuten, zodat de stoom kan ontsnappen.

Draai de temperatuur lager en bak het geheel nog 1 uur. Laat de 'crackerplak' afkoelen en breek hem in stukken. Serveer de crackers met de walnoten, honing en blauwe kaas.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Lijnzaadcrackers met roquefort, walnoten en honing' is afkomstig uit het kookboek...

Gelukseten

Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hapjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!