Gelukseten

Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller spreekt wetenschapsjournalist Henrik Ennart verschillende toonaangevende onderzoekers over de relatie tussen het brein en voedsel en bekijkt de overeenkomsten tussen het mediterrane, Scandinavische en Japanse dieet. Zweedse topchef en coauteur Niklas Ekstedt vertaalt de wetenschappelijke kennis in 38 overheerlijke recepten met ingrediënten uit de gezondste keuken van de wereld. Een boerenkoolsalade of een gazpacho, golden milk of gebraden kip? Geluk smaakte nooit eerder zo lekker.

AuteurNiklas Ekstedt & Henrik Ennart

UitgeverijHet Spectrum

  • Paperback
  • 240 pagina's
  • ISBN 9789000364565

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Het Spectrum

  • Blue zones kookboek

    Dan Buettner

    Dan Buettner is de National Geographi- onderzoeker die de blue zones (de vijf plekken in de wereld waar mensen het oudste worden) ontdekte en de term groot maakte. Waarom worden de mensen in deze gebieden zo oud? En waarom blijven ze zo lang... bekijk 'Blue zones kookboek'

  • Bijzonder simpel

    Alison Roman

    Dat liefde door de maag gaat bewijst Alison Roman door harten te veroveren met haar simpele maar fenomenale recepten in 'Bijzonder simpel'! De lezers van The New York Times kenden deze charmante en grappige culinaire koningin al langer... bekijk 'Bijzonder simpel'

  • It's a wrap

    No Fairytales

    In het kookboek 'It's a wrap' vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal... bekijk 'It's a wrap'

  • De Zilveren Lepel - Classic

    diverse auteurs

    'De Zilveren Lepel - Classic' biedt een luxueuze verzameling van de beste recepten uit het wereldberoemde Italiaanse kookboek 'De Zilveren Lepel'. In deze nieuwe, luxe uitgave zijn de 170 allerbeste... bekijk 'De Zilveren Lepel - Classic'

  • Goed eten

    Tom Hunt

    Eco-chef-kok Tom Hunt laat in zijn nieuwste kookboek 'Goed eten' zien hoe eenvoudig het is om heerlijk en duurzaam te eten: overheerlijke, veelal plantaardige, recepten, van ontbijt tot salade en van gezinsmaaltijden tot zoete lekkernijen... bekijk 'Goed eten'

  • High protein

    Hannah Vreugdenhil

    Hannah Vreugdenhil deelt in 'High protein' maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten. Wat dacht je van tofu sateh, hartige pie, sweet honey chicken salad en veggie protein bowl, vegan risotto en cheeseburger bites. Maar ook not-so-guilty-anymore-pleasures... bekijk 'High protein'

  • Whole food voor elke dag

    Amy Chaplin

    In 'Whole food voor elke dag' vind je 250 overheerlijke vegetarische gerechten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers. Amy Chaplin geeft steeds basisrecepten en laat vervolgens zien hoe je eindeloos kunt variéren en combineren... bekijk 'Whole food voor elke dag'

  • Keto in 5

    Jen Fisch

    'Keto in 5' bevat maar liefst 130 recepten die in een handomdraai op tafel staan. En het unieke eraan is: elk gerecht bestaat uit slechts vijf makkelijk te verkrijgen ingrediënten. Met 'Keto in 5' kun je eindeloos variëren én je aan je nieuwe levensstijl houden... bekijk 'Keto in 5'

  • Het mediterrane dieet kookboek

    Susie Theodorou

    Dit praktische dieet kookboek bevat 120 recepten met als basis verse, eenvoudige en seizoensgebonden ingrediënten. Het mediterrane dieet is rijk aan plantaardige producten, vis, kip, zuivel en olijfolie... bekijk 'Het mediterrane dieet kookboek'

  • Bier in de keuken

    Melissa Cole

    In 'Bier in de keuken' combineert bierexpert Melissa Cole twee van haar passies: heerlijke brouwsels en zalig voedsel. Aan de hand van 70 recepten gidst zij de lezer door de wereld van koken met bier: hoe voeg je bier toe aan je gerecht?... bekijk 'Bier in de keuken'