Camembert uit de oven

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 camembert van rauwe melk
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel walnotenolie
  • 1 licht roggebrood
  • wat plakken rauwe ham en salami
  • wat handjesvol rucola

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de camembert in een passend porseleinen bakje (laat de kaas anders in het houten bakje). Maal er wat peper over en besprenkel met de walnotenolie. Dek de schaal of het bakje af en bak de kaas 20 minuten in de oven.

Snijd het brood in sneetjes en rooster ze licht in een broodrooster of onder de grill. Serveer de vloeiende, warme kaas met de vleeswaren, een salade van rucola en het warme brood.

Opmerking

Een lichte rucolasalade is een geschikt bijgerecht bij deze vullende camembert uit de oven. Je kunt dit gerecht naar wens zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren.

Kookboek

Het recept 'Camembert uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Gesmolten kaas variaties

Jean-Francois Mallet

Ontdek de lekkerste kaasschotels van de wereld. Maak ze voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van een fondue van kaas uit Savoie, taartjes met... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!