Pindakaas

  • 300 g pindakaas
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Overig
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 280 g pinda's, gedopt en ongezouten
  • 1 theelepel honing of esdoornsiroop (of naar smaak)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie (misschien iets meer)

Bereiden

Spreid de pinda's uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Draai de pinda's in een keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg ½ theelepel zout, de honing of siroop en olie toe. Ga door met draaien en voeg zo nodig extra olie toe tot je een goed smeerbare spread hebt gekregen. Schraap de wand van de kom van de keukenmachine schoon en draai weer kort tot alles goed gemengd is.

Schep voor een grove pindakaas een handjevol grof gehakte pinda's door de pindakaas.

Bewaar deze pindakaas in een luchtdicht afgesloten pot in de koelkast.

Extra benodigd

Keukenmachine

Variatietip

Je kunt de pinda's vervangen door een andere soort noten, zaden of pitten: amandelen, macadamianoten, paranoten, hazelnoten, cashewnoten, pistachenoten... keus genoeg.

Tip

De hoeveelheid zonnebloemolie (meer of minder) is afhankelijk van de soort noten, zaadjes of pitten die je gebruikt. Voeg de olie daarom altijd beetje voor beetje toe.

Kookboek

Het recept 'Pindakaas' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke spreads

Rachel Khoo

Lekkere spreads komen de hele dag door van pas, van ontbijt en brunch tot borrelhapje. Maar ook tussendoor zijn zoete of hartige spreads een feest voor jong... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!