Smoothie van bleekselderij, wortel en ananas

  • 2 glazen
  • 10 min
  • waardering 6,8
  • Drank
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ kleine ananas (ca. 550 g)
  • 3 bleekselderijstengels
  • 2 wortels
  • een stukje verse gemberwortel
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • ijsklontjes, ter garnering

Bereiden

Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de bleekselderij en wortels in stukken. Pers alle ingrediënten door een sapcentrifuge in een kan en schenk over de ijsklontjes.

Extra benodigd

Sapcentrifuge

Tip

Dit groente- en fruitsapje is het perfecte digestief dat je een half uur voor de maaltijd kunt drinken. Het gaat misselijkheid bij zwangerschap, reisziekte of duizeligheid tegen. Gember en pepermunt helpen bij koorts. Ananas wekt ontstekingsremmend bij koorts, holteontsteking en artritis.

Kookboek

Het recept 'Smoothie van bleekselderij, wortel en ananas' is afkomstig uit het kookboek...

Smoothies

Louise Pickford

In dit boek staan honderd overheerlijke recepten voor smoothies, frappés, shakes, sapjes en nog meer. Met speciale recepten voor wie op de lijn let, of geen... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Smoothie recept tips

Reacties op dit recept

  • mfvonk@kpnmail.nlDit recept mag geen smoothie heten. En smoothie maak je met een blender of smoothiemaker, niet met een sapcentrifuge! Dan is het gewoon een sapje en zul je er bij moeten eten...

    reageren