Noedels met biefstuk, sperzieboontjes en lente-uitjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk, in reepjes
  • 250 g eiermie
  • 3 eetlepels arachide(wok)olie
  • 200 g sperzieboontjes, gehalveerd
  • 6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode chilipeper, in hele fijne stukjes
  • 200 g taugé
  • 6 takjes verse koriander, alleen de blaadjes
  • voor de marinade
  • 3 cm gemberwortel, in hele fijne stukjes
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden

Doe de gemberwortel in een kom. Voeg de sesamolie, sojasaus en basterdsuiker toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Doe de reepjes biefstuk bij de marinade. Roer even om en laat 10 minuten staan.

Kook de mie in ruim kokend water met wat zout in 3 tot 4 minuten gaar (of kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd). Laat de mie uitlekken in een zeef en doe terug in de pan.

Verhit de arachideolie in een wok op hoog vuur en bak de gemarineerde reepjes biefstuk al roerend rondom bruin in 2-3 minuten. Haal ze er met een schuimspaan uit, bestrooi met een beetje zout en peper en houd apart.

Wok de sperzieboontjes en voeg na 4 minuten de lente-uitjes, paprika, rode peper en taugé toe. Wok alles nog 2 minuten. Voeg de biefreepjes en de mie toe, meng door elkaar, bestrooi met wat verse korianderblaadjes en serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Noedels met biefstuk, sperzieboontjes en lente-uitjes' is afkomstig uit het kookboek...

Dinerdiva in de city

Jill Schirnhofer

Van perfecte Franse ontbijtjes tot chique diners in Marrakesh en New Yorkse party snacks: Dinerdiva goes around the world! Laat je inspireren door de... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • carlaLijkt me lekker en niet al te moeilijk. Die gewokte spercieboontjes geloof ik niet zo in; die worden eerst even wat beetgaar gekookt door mij. Of ik verwerk een restje op het allerlaatste moment erdoor.

    reageren